Pirmadienio kronikos #23

Trumpai drūtai pirmadieninis pasisėdėjimas:

gaminom tikrai sočius patiekaliukus. Pradėjom nuo braziliškos žuvies sriubos – Moqueca‘os. Šiaip keistas, bet skanus derinukas yra menkė, kokosų pienas, pipirai ir kiti ingredientai. Brazilai šį valgį apibūdina kaip sriuba, aš pavadinčiau tai troškiniu.

Kitas patiekaliukas, sakyčiau,  šiuolaikiniai cepelinai. Turiu galvoje, populiarumą, žinomumą, nes apie tai išgirdau iš bendradarbės, Šveicarijoje reziduojančios kursiokės, tai pasirodo yra ir vienos pirmadienių gurmė brolio firminis patiekalas bei kitų. Ir laimėtojas yra…, t.y o patiekalas yra faršo vyniotinis (įvyniotas į kiaušinių, fermentinio sūrio ir majonezo patalėlius). Gal nuotraukose išvaizdumo ne per daugiausia, bet sotumo jame tai iki kaklo. Beje visai skanu prikraut įvairiausių prieskonių ir užsikąst jelapeno pipirais, na mes mėgstam aštriai.

Šiandien ir dar viena premjera – kesiukas. Recepto nerašau, nes yra visagalė gūglė, tiesa barsčiau migdolais ir įmaišiau porą šaukštų sausų pusryčių  (miuslių).  Skanus zaraza gavos.

Advertisements
1 comment

Komentarai

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: