Pirmadienio kronikos #22

Trumpai drūtai pirmadieninis pasisėdėjimas:
pradėjome tuno užtepėle ir pomidorų užtepėle.

Po teplepų gaminome egzotišką ir vegetarišką “Himalajų ekspresą”. Tiesa naudojome šaldytus špinatus ir vietoj „Sambal oleak“ (ar kaip ten ji) korėjietišką čili pastą, kurios pavadinimas skamba dar įmantriau. Kedrų riešutus pakeitus pistacijomis skoninės savybės nenukenčia.

Kadangi pamėgome egzotiką ir įmantrius pavadinimus, tai gaminome ir japoniškąjį Chirashi-zushi. Įdomus derinukas net ir be mirin ryžių vyno.

Nepamiršome ir sočių bei paprastesnių patiekalų – Viduramžiškas troškinys, tiesa, šįkart su “Baltijos” tamsiu alumi.

Svečiai buvo pavaišinti ir salotomis su karšta vištiena ir medaus padažu.

O desertui patiekti 5 rūšių keksiukai: su razinomis, su graikiškais riešutais, su įvairiais prieskoniais: imbieru, kardamonu, muskatu, su kokoso drožlėmis ir kakava bei su riešutų sviestu.

Advertisements
3 comments
  1. Sniege said:

    Nu klausykit, sitokie pramogavimai su 7 patiekalu meniu… ir kad sako, kad gyvenimas lietuvoje blogas!!! Ar cia kokios anglijos karalienei beuzsukant lauket??

  2. nu bet tai rimtai nesveikai… jūs apie afrikos vaikus pagalvojat..???

  3. 1 said:

    Net seile nuryjau tuno uztepele pamates:) turbut zymiai skanesne nei tos kedainiu konservu maximines…

Komentarai

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: