Pirmadienio kronikos #12

Trumpai drūtai pirmadieninis pasisėdėjimas:

eksperimentai tęsiasi ;)

Dieną radau skaniai atrodantį receptą su jautienos kepsniu raudono vyno padaže.  Žiūriu, kad marinavimas trunka 8 min ir valgio gamyba apie 30 min, galvoju super. Vėliau tik pastebėjau, kad mėsą marinuoti rekomenduojama8h. Na bet negi pusiakelėj sustosi, pamarinavom apie valandžiukę ir bandėm kept. Rezultatas apačioje:

Kepsnys iškepė iki medium rare kondicijos. Ir taip, kitąkart mokysiuos fokusuoti bei makro funkcijos su muiline. Steikas valgytojams patiko, netgi anksčiau valstybinėje maisto inspekcijoje dirbusi gurmanė gyrė.  Prieš didįjį eksperimentą, kurį skaniai užgėrėme Riesling’u ir saldoku moldavišku vynu, buvo patiektas čili troškinys, o vakarienės finiše ir keksiukai. Nuotraukos žemiau:

Prisižadėjau kitam pirmadieniui turėti švarius virtuvinius rankšluosčius.

Buvo sužinota posakio “aš keptuvės nenaudojau” kilmė,

aptartos įvairios pirtys beigi kubilai ypač akcentuojant onsen – japoniškas karštųjų versmių pirtis,

prisiminti lankymosi įvairiose diskotekose aspektai (prisiminta Maironininkų stovykla, krikštynos “Ažuolyno” gimnazijoje ir kt.).

1 comment
  1. skoniublogas said:

    neblogai
    :)

Komentarai

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: